Evaluarea aparatului locomotor

Testing muscular

Testingul muscular are ca scop evaluarea fortei grupelor musculare si a fiecarui muschi in parte. De asemenea, specialistii recomanda ca testingul muscular sa preceada testingul articular, deoarece starea de functionalitate a unei articulatii poate influenta precizia testingului muscular.

Kinetoterapeutii din cadrul Clinicii de recuperare medicala NOVOKINETIC au grija ca testingul muscular sa fie executat in conditii de confort pentru pacient. Pe parcursul desfasurarii testarii , kinetoterapeutul va dirija, incuraja si orienta examinarea, rolul pacientului fiind acela de a participa activ la toate examinarile.

Testing articular

Testingul articular este realizat obligatoriu la inceputul si la sfarsitul tratamentului kinetoterapeutic. Testarea ofera date importante asupra starii de functionalitate a articulatiei din momentul respectiv.

Kinetoterapeutii Clinicii de recuperare medicala NOVOKINETIC explica pacientilor toate procedurile si manevrele care urmeaza a fi efectuate in cadrul testingului articular, pentru a elimina orice grija. Pe durata testarii articulare, pacientul este relaxat din punct de vedere fizic si psihic. Kinetoterapeutii clinicii noastre au indemanarea si cunostintele necesare pentru efectuarea evaluarii aparatului locomotor si vor face cunoscute pacientului posibilitatile functionale normale sau eventualele deficiente ale articulatiilor masurate.